Amit főnixtollal írsz, örökre megmarad...

Dya-képek

Korhely halászlé

2016. március 19. - Dya2016

halaszle.jpgJómagam nem vagyok egy halászlé rajongó, de pár éve betévedtünk a dunaújvárosi Dunagyöngye Halászcsárdába  és a szemem megakadt egy "Korhely halászlé" elnevezésű ételen.

 

Mivel a hozzávalók (babérlevél, tejföl, citrom) előrevetítették a pikáns ízvilágot, így próbaképp megkóstoltam.

 

Nos, nem csalódtam. Annyira nem, hogy azóta többször is ettem ebből a remek halászléből, melynek különlegessége abban rejlik, hogy a vad, magyaros, testes ízvilágot egy kicsit lágyítja, nőiesíti.

 

A halászlé után persze még jól esik egy túróscsusza, avagy  egy házi készítésű Somlói galuska.

 

Mindeközben persze szól az elmaradhatatlan hegedű muzsika.

 

somloi.jpg

turoscsusza.jpgcigany.jpg

etlap.jpg

 

E bőséges lakoma után jól esik sétálni egyet a Duna parton, majd a kocsiba ülve előre örülni a közeli viszontlátásnak.

duna.jpg

 

 (Fotó: Dya)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixtoll2016.blog.hu/api/trackback/id/tr298505394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.