Amit főnixtollal írsz, örökre megmarad...

Dya-képek

Halmazokban élünk

2016. március 31. - Dya2016

halmazok.jpgHalmazokban élünk. Az épp aktuális szerepünk (szerepeink) szerinti halmazokban, többszörös átfedésekkel és átjárásokkal.

Az ember szeretne egy szép, működőképes halmazt, amelyben rend és szépség lakozik, és ahol vágyai szerint történnek a dolgok. A vágyak, elképzelések persze időnként változnak, és akkor úgy átkerülünk egy másik halmazba.... mint a pinty.

A halmazlakók persze időnként körülnéznek, hogy más, hasonló halmazokban miképp folyik az élet. Azok, akik szeretői kapcsolatban élnek, szeretnének látni sok olyan halmazt, ahol a házastársakat elhagyják, és a szeretőt választják. A házasságban élők olyan halmazokban reménykednek, ahol a felek hűségesek, és együtt ünneplik a gyémántlakodalmukat. A munkanélküliek örülnének a jól jövedelmező munkákkal dúsan megrakott halmazoknak, a betegek azt remélik, hogy más halmazlakók ugyanabból a betegségből teljesen felépülnek, stb.

Kell a remény, hogy másoknak igenis sikerül, hogy létezik olyan, hogy a dolgok JÓL mennek. Hiszen ha másoknak sikerül, sokkal nagyobb az esély, hogy mi sem baltázzuk el.

Van egy halmaz, ahová én is tartozom. Régóta fürkészem, hogy mások hogyan tevékenykednek a saját körükben, és mire jutnak. Ismerem X-et, Z-t, Y-t: és valahogy mindig megnyugtatott, hogy ők jól csinálják. Aztán kiderült, hogy ez sajnos nem így van.... Először X-et láttam, amint elhagyja az általam csodált halmazt, és átsétál egy másikba. Aztán Z-ről is kiderült, hogy a dolgok másképp vannak, majd jött Y, és így tovább...

Lassan úgy érzem, nem maradt jó példa, nincs sikertörténet,  követendő példa. Csak remélem, hogy egyike leszek azon keveseknek, akinek sikerül. De ez a remény néha kevés,  a hit, vagy tudás jobb volna...

Még a legjobb háziasszonyokkal is előfordul, hogy elkérnek a szomszédtól egy sütemény receptet, mert a saját piskótájuk nem emelkedik fel, nem olyan a színe, stb. Az ember igyekszik a maximumot kihozni abból, amit épp csinál, és ehhez néha elkél a segítség.... De ki segít, ha  szinte senki nem tudja jobban?!

Mi motiváljon egy olyan versenyen, ahol alig ér valaki célba?

 

 (Illusztráció: Hollósi Joli)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixtoll2016.blog.hu/api/trackback/id/tr948549758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.