Amit főnixtollal írsz, örökre megmarad...

Dya-képek

Konzultálok a Miniszterelnök Úrral

2017. október 04. - Dya2016

viktornak.jpgA levelet megszólítással illik kezdeni, még keresem a megfelelőt, de ha én "Tisztelt Honfitársam"-ként lettem megszólítva, úgy ez egy olyan közös halmaz, melynek Ön is, és én is egyenlő mértékben tagjai vagyunk, tehát engedje meg, hogy magam is alkalmazzam!

Tisztelt Honfitársam!

Ön azt írta, az egyenes beszéd híve, (én erre csodálkoztam picit, de aztán rájöttem, hogy ezt amolyan humorfélének tetszett szánni), így én sem kertelnék.

Köszönöm a levelet, megkaptam. Szép, kék papír van benne, amelyről nekem az SZDSZ jutott az eszembe, de madár nem volt rajta,  így hamar rájöttem, hogy Önnek jutottam eszébe, merthogy közelegnek a választások, és "honfitársból" lassan "választópolgár" leszek, 

Ez pedig azt jelenti, hogy Önnek 24 óráig szüksége lesz rám, és mindenképpen meg szeretne győzni, hogy a megfelelő napon a megfelelő helyen legyek, és a megfelelő helyre tegyek két, egymást keresztező vonalat.

Ennek begyakorlása okán kaptam a konzultációs házifeladatot, hogy ugyanilyen ikszelgetős rendszerrel "beszélgessünk" egyet.

Emlékeim szerint elég hamar megtanultam írni, úgyhogy a gondolataimat nem három darab x-szel, hanem néhány sorban szeretném Önnel megosztani, hiszen az is benne volt a levélben, hogy számít a véleményemre. 

Ami a feltett kérdéseket illeti, ki tetszett  felejteni párat. Nem tetszett megkérdezni, akarom-e, hogy jöjjenek a Pomogácsok, és elvigyenek. Nem tért ki arra sem, hogy akarom-e, hogy a Dementorok kiszívják a lelkemet. Fájón hiányoltam a fenyegető UFO támadásra irányuló kérdéskört, és azt sem értem, miért nem lettem megkérdezve arról, hogy szeretném-e, ha a gonosz nyugati boszorkány szárnyas majmai elvinnének?

Nos, a fentiekre is egyértelmű NEM lenne a válasz, és az Ön által, Soros-tervnek tulajdonított, nagyjából  hasonló valóságtartamú  kérdésekre is természetesen NEM a válaszom. Dehogy akarok ennyi szörnyűséget! Igaz, politológusok szerint Soros sem akar, és soha, senkinek nem jutottak ezek a dolgok az eszébe így, kivéve Önnek.

Ön azt írja, hogy Magyarország kultúrája és népessége visszafordíthatatlan módon megváltozna, ha az, amit Soros akar, bekövetkezne. Ez bizonyára így lenne, csak - ellentétben egy olyan teóriával, mely csak az Ön propagandájában szerepel - úgy érzem, az, ami jelenleg VAN, és amit ÖN, MOST képvisel, és tesz, már visszafordíthatatlanul megváltoztatott mindent az elmúlt években.

Egy elvakult Fidesz-hívő pont olyan gyűlölettel kíván megsemmisíteni minden nem Fidesz-hívőt, akár egy szélsőséges terrorista. A kimondott szónak ereje van, a tetteknek nem kevésbé: az elmúlt években annyi vitát, gyűlölködést, örök haragot, békétlenséget, ellenségeskedést hozott az Ön ténykedése, melyet még egy politikai párt  sem produkált az elmúlt évtizedekben.

Nem egészen értem, mi az Ön célja. Anyagiakban, hatalomban, hobbikban mindent megszerzett már. Megoldotta, hogy az emberek jó része féljen egymástól, ne bízzon egymásban, és ezáltal senki ne fogjon össze senkivel. Minden kisebb és nagyobb országgal voltunk, vagyunk, és leszünk "haragban". Elindultunk az Ön vezetésével nyugatnak, jól beintettünk közben a keletnek, majd egy hátraarc után már más irányba rázzuk az öklünket. 

Forgunk körbe-körbe, és egyre mélyebbre ássuk magunkat, hiszen ki bízna meg tiszta szívvel egy olyan országban, melynek a vezetője hol az Oroszokat küldi haza, hol az Iszlám vallást dicsőíti, hol a nyugati szellemiség részévé akar válni, hol pedig ismét lelkesen köszönti a "Дорогие друзья"-t. Természetesen minderről számtalan felvétel számol be, mert ami a netre egyszer kikerül, az ott is marad....

Nem akarok úgy tűnni, mint aki bennfentesként a politika legmélyebb köreiben informálódik, hiszen csak egy hétköznapi "Honfitárs" vagyok, aki a következőképp gondolkodik:

Ha valaki elém tesz egy tányér tésztát, rajta mákkal, és némi porcukorral, akkor én azt mákostésztaként azonosítom, függetlenül attól, hogy hány levél, kérdőív, óriásplakát értesít arról, hogy én most csirkepörköltet eszem, galuskával.

Narancsszínű időszámítás kezdődött sok-sok éve, de ez már nem az az árnyalat, ami tetszik. Tudja, volt annak idején három farmeros, fülbevalós, eszes fiatalember, akiknek jó gondolataik voltak. Olyannyira, hogy hallgattam a szívemre, és szavaztam a Fideszre.

Úgy véltem, mindaz a törekvés, mely a magyar értékek megtartásával ugyan, de nyugat felé mutat, és szabadságot jelent, az jó irány.

Nem tudom, mi változott meg Önben. Mi az, amitől ugyanazzá vált, mint akik ellen lázított egykor?. Miért lett ellenség az, akinek a kebelére igyekeztünk? Miért vált az Ön által tanulásra érdemes iszlám vallás fenyegetővé? Folytathatnám a sort, de nem akarom az idejét rabolni.

Én is küldök egy kérdést:

- Az Ön fiatalkori énje akarja-e azt, amit a mostani énje ennyire szorgalmaz? (Igen/nem)

Azt gondolom, szerencse, hogy az időutazás még nem létezik. Fura lenne az a találkozás, Önök között....

Remélve, hogy nem jön értem a nagy, fekete autó, és hogy a rajongói nem akarnak verbálisan keresztre feszíteni, maradok üdvözlettel:

a Honfitársa

UI: Bizonyára nem olvas olyan kommenteket,a melyek nem az Ön dicsőítéséről szólnak, de akkor elárulom: a narancsszínű lelkesek legjellemzőbb ismertetőjele, hogy vulgáris, alpári módon szidalmaznak mindenkit, rémes helyesírással, és kitartó gyűlölettel. Vajon ők tudják, hogy mi mindannyian honfitársak vagyunk.....?!

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixtoll2016.blog.hu/api/trackback/id/tr2612928393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJ. 2017.10.05. 01:15:32

Aki hatalomhoz jut, az valahogy elfelejti, honnan jött, hova, kihez tartozik és kiknek, mivel.
Az emlékezés helyére gőg telepszik, egyes szám első személy és csakis birtokos rag, arrogancia és üldözési mánia.
Pedig:
Eredet [miniszter < latin: minister (szolga, segítő) < minus, minor (beosztott < kisebb) < lásd: minimum]

Jakab.gipsz 2017.10.05. 11:35:25

Nő vagy, és a kérdéseid alapján szőke és persze nagyon cuki.
Beszéltél de nem mondtál semmit.

Persze a demokratikus választáson hivatalát elnyerő miniszter elnök úr is tehetne fel, a Nemzeti Konzultáció keretében, nehezebb kérdéseket a magyaroknak, ez kétségtelen.

ügyfélszolgálatos 2017.10.05. 12:01:58

Nekem csak az a bajom, hogy túl síkos a papír és nehéz vele kitörölni.

Dya2016 2017.10.05. 12:08:56

@Jakab.gipsz: Nem szőke, és nem annyira cuki, de valóban nő vagyok. :-) Kétségtelenül fogalmazhattam volna sokkal sarkosabban is, de minek? Nem hiszek abban, hogy annak van igaza, aki hangosabban és rondábban ordít. A lényeg benne van.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.05. 12:16:12

S miért gond, hogy valakinek megváltozott a véleménye?

Dya2016 2017.10.05. 12:23:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az ember véleménye természetesen változhat a körülmények miatt. De vannak helyzetek, státusok, amelyekben az állandóság erény. Ha a Pápa holnaptól eldobja a katolikus hitet, és buddhista lesz, nem gondolom, hogy elég lesz annyi magyarázat, hogy megváltozott a véleménye. Ha az ember képvisel valamit, és ráadásul elég markánsan képviseli, akkor illik kitartania a meggyőződése mellett, mert akkor az hiteles. Ha a Pápa teljes lelkével ezentúl egy más vallásban találja meg az utat, nyugodtan haladjon rajta, de ne rángasson magával több millió katolikust mondván, hogy "amiben eddig hittetek, az marhaság, holnaptól higgyetek valami teljesen másban". A hitet tisztelem, és a meggyőződést is. Ám ha valakinek a véleménye az anyagiaktól, hatalomtól, "ki fizet jobban"-tól függ, és mindig arra forog, amely oldalról több hasznot remél, azt nem tartom sem egyenes embernek, sem posztjára, státusára méltó embernek.

Szelid sunmalac 2017.10.05. 12:45:42

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A "megvaltozott a velemenye" es a "gerinctelen takony modjara, totalisan az ellekenzojet vallja meggyozodessel szinte mindig mindennek, aka napok alatt is" szintek kozott azert volna par lepes.

Dell78 2017.10.05. 12:46:50

@Dya2016: tökéletes válasz, egyetértek!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.10.05. 13:18:07

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Amikor valaki becsületese emberből közpénztolvaj lesz, azt nem lehet annyival elintézni, hogy megváltozott a véleménye. Ha nem fideszes lenne a főügyészség - ezt ugyebár most már ki lehet mondani - akkor ez a "megváltozott vélemény" nem lenne elég egy felmentő ítélethez.

Fő cél, hogy a hatalomból
Zuhanjon a Fidesz már ki,
Mivel csupán lop és rombol!
S ki lenne jobb náluk? BÁRKI!

Jakab.gipsz 2017.10.05. 13:37:28

@Dya2016:

Nem a kérdéseiddel van a baj, hanem a témával, gyenge kérdésre (hülye kérdésre), nincs egzakt válasz. Egy kérdést pontosan kell megfogalmazni. Például így: Ki költse el az adófizetők pénzét?

Orbán vagy Soros a népi vagy az urbánus elit. Ennyi.

Ha pedig a pápa dilis, mert a szemenszedett hazugságok kikezdték Péter és Pál kősziklára helyezett templomának alapzatát, ércnél maradandóbb talapzatra kell, az igazi keresztényeknek áthelyezni. Éspedig úgyhogy ne sértsék meg a kánon-jogot, tehát a tudományhoz kell fordulnunk.

A tudományban pedig mi magyarok jók és otthon vagyunk.

U.i. Nocsak nocsak a galambnak is van epéje?

Dya2016 2017.10.05. 13:45:51

@Jakab.gipsz: Szépen fogalmaztál. Ám volna egy kérdésem: van értelme a kérdéseknek egyáltalán? Nem olyan értelemben, hogy kinek a (hülye) kérdésére nincs pontos válasz, hanem abban az értelemben, hogy ha pl. ez egy házassági eskü, ahol az a kérdés: "Akarod-e, hogy megcsaljalak Jenővel?" - amire a válasz természetesen egy nagy NEM, hogy ebből következik-e az, hogy tényleg hűséges lesz-e a másik? Azaz: bármilyen kérdést tesz fel a kormány, és én bármilyen választ adok rá: akkor az vajon úgy fog -e történni? UI: A galambnak nincs epehólyagja, most néztem utána a google-ban. :-)

vajdasagi 2017.10.05. 14:56:06

@Frady Endre: Nagyon jó versike. Gratulálok.