Amit főnixtollal írsz, örökre megmarad...

Dya-képek

Soros levél a Miniszterelnök úrnak

...mármint: soron következő....

2018. január 29. - Dya2016

Miniszterelnök Úr!

 

Ismét klaviatúrát ragadok, habár már írtam Önnek párszor.

Megkaptam levelét a hétvégén (?!?), és mielőtt kibontottam volna, fogadást kötöttem arra, hogy vajon hányszor fogom benne megtalálni a "Soros" szót. Nos, csak ötször, én többre tippeltem.

Mivel a levélen dátum nincs, és sorkizárás helyett balra-igazítással van megformázva  meglehetősen rendezetlenül, úgy ítélem meg, hogy ez egy nagyon gyorsan elkészült, átgondolatlan levélke, amely több millió afrikai és közel-keleti menekült hozzánk költözését említi.

Nem gondolnám, hogy hazánk oly népszerű, gazdag,  és toleráns  lenne, hogy ide milliók akarnának költözni, valamint számtalanszor cáfolta a Soros-nak tulajdonított  állításokat különböző hiteles személy és fórum.

De - ellentétben Önnel - én nem Soros Györggyel kívánok foglalkozni, ez az Ön mumusa, nem az enyém.

Most olvasom az INDEX.hu-n, hogy léteznek olyan honfitársaink szép számmal, akik meg vannak győződve arról, hogy Sorosnak van egy pártja, és indul a választásokon. Hogy ez a felmérés valós-e, vagy kacsa, fogalmam sincs.

A hétvégén Miskolcon és környékén jártam. Eldugott falvakon mentünk keresztül, és láttam sok-sok "választópolgárt" a kocsmából kijövet, vagy piros Zsiguliban összezsúfolódva, kivilágítatlan biciklivel lassan tekerve az úton, vagy a kerítés felett üres arccal bámulva a ködös naplementét.

Sok olyan ember él Magyarországon,  akik önhibájukon kívül, vagy épp saját maguknak köszönhetően, de nincsenek értelmileg, érzelmileg felkészülve arra, hogy átlássanak egy olyan bonyolult kérdést, mint a politika. Mondhatnám azt is, hogy az iskolázatlanság, szegénység, munkanélküliség bizony a mindenkori vezetőség szégyene (is), de nem mondom.

Azt viszont igen, hogy gyermekeket és/vagy gyermeki egyszerűségű felnőtteket ijesztgetni, félrevezetni, manipulálni olyan galádság, melyért, ha szülő, vagy tanár teszi ezt, bizony súlyos büntetést kap.

Magyarország lakossága sok, különböző emberből áll. Létezik egy igen művelt, okos emberekből álló réteg (bár többen lennének), aztán vannak az átlagpolgárok (ide sorolom magamat), és van egy nagyon széles réteg, akik koruknak, élethelyzetüknek köszönhetően, valamint sokszor jószívűségük és naivságuk okán  könnyen megvezethetők.

Ők gyűjtenek Esmeralda szemműtétjére, odaadják utolsó forintjaikat az unokájukra hivatkozó idegeneknek, megveszik a csodatévő mágneses matracot "akciósan" félmillió forintért, adnak egy pohár vizet a rosszullétre hivatkozó tolvajnak, elmerülnek a török szappanopera izgalmai között, és elhiszik azt, hogy az ország vezetője csak jót akarhat nekik, és igazat mond.

Bár így lenne. Bár Ön lenne az Apa, aki a rábízott gyermekek érdekeit szem előtt tartva, azokat értelmi képességeiknek megfelelően irányítja, védi és oltalmazza. De ugye tudjuk, hogyan hívják azt a bácsit, aki cukorkát osztogatva, Mumussal fenyegetve csalja magához az ártatlan lelkeket....?!

A kórházak folyosóin szenvedve elhunyt betegek, a kilátástalanságtól öngyilkos emberek, a külföldre dolgozni és élni menekülők ezrei, a munkaerőhiány növekedése, az oktatás romló színvonala, a falvak között vezető kátyús utak, a csekktől csekkig élők, a kallódó fiatalok, a nyugtatókon élők, a megélhetési bűnözők, és mindaz, ami most nap, mint nap probléma, nem Soros György hibája, legyen ő bármilyen - számomra - ellenszenves ember. 

Sajnos nem tudom megvédeni azon jólelkű, egyszerű embereket, akiket Ön minden módon, és formában azért manipulál, hogy hatalmon maradjon. Ha Ön Apa lenne, akkor azért adná a vitaminokat gyermekének, hogy az erős és egészséges legyen. De Ön pálinkát ad az 5 évesnek, hogy maradjon csendben....

Időnként azzal vádolnak, hogy demagóg és sablonos vagyok. A  kutyaürülék büdös, a rózsa illatos: ezek olyan törvényszerűségek, melyeket előttem is megfogalmaztak sok millióan, utánam is papírra vetnek, de attól még IGAZ.

Arra kérem, hogy ne manipulációval és a Soros-Mumussal való fenyegetéssel próbálja megőrizni hatalmát, hanem pozitív tettekkel, megbízhatósággal, jó döntésekkel és szeretettel.

Hm.... átsorolom magam,  és én is mindjárt feladok egy kis pénzt Esmeraldának.

Mert arra vágyni, hogy Ön TÉNYLEG Magyarországot szeresse és ne a hatalmat meglehetősen naiv és gyermeki elgondolás....

 

Budapest, 2018. január 29.

                                                               Üdvözlettel:

                                                                                                        Dya

                              (aki semmilyen fontos tisztséget nem tölt be)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixtoll2016.blog.hu/api/trackback/id/tr7513614471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJ. 2018.01.30. 10:23:52

És a pálinka után még jut egy kis szőke kólára is, a rongyokkal, szeméttel felmelegített spárhelt mellett felváltva üldögélni Ki a Sorost játszva, a szénmonoxid mérgezés előtt.
Lehet választani.

arabok balrol 2018.01.30. 20:26:13

igy van sok ember hülye, meg is kapták a ballib államcődöt

ha 1998 ota orbant valasztjak ma ott tartunk ahol a csehek, olasz szinten

orban tanult belole, a propagandaval nem vitazni kell hanem ellenpropagandat csinalni

mh1973 2018.01.30. 21:38:59

@arabok balrol: kormányon meg kormányozni kellene és nem lépten nyomon hazudni meg lopni. Az ő nagy tudása ebben ki is merül. Egyébként itt van nekünk ő aki pozitív gazdasági környezetben -1.7%-os "növekedést" csinált, ellopta az mnyp pénzeket, megdézsmálta a devizatartalékot, lefeküdt a keleti ördögöknek és ezalatt rádobott ugy 14-15 mrd-ot az államadósságra és ahogy a szerző is írja ezrek menekülnek miatta külföldre (hetente). Az összes uniós pénzt lenyúlta, állami milliárdokat a strómanjaihoz pumpálta, 2-3 millió embert meg az út szélén hagyott!

vaffanculo 2018.01.30. 22:17:08

@mh1973: vigyázzá mert jönnek a fityesztrollok és bebizonyíccsák, hogy minden fasza. Mármint az övüké :). Az első mondatot már nem értem, hogy lehet egy féreg úr? :)

vaffanculo 2018.01.30. 22:19:02

@arabok balrol: "a propagandaval nem vitazni kell hanem ellenpropagandat csinalni",
feltételezem, közpénzből gondoltad..