Amit főnixtollal írsz, örökre megmarad...

Dya-képek

Rohamrendőrt kérek Karácsonyra

2018. december 19. - Dya2016

img_1545226217205.jpgA bejgli reklámok és a különböző híradások között próbál az ember eligazodni, és azon igyekszik, hogy egyszerre tudjon a szent ünnepre hangolódni, és a politikai nézetei is megtalálják a megfelelő választ arra, ami jelenleg történik.

Mert valami akkor is történik, ha épp nem fagyoskodnak a tüntetők egy rendőröktől hemzsegő utcában, vagy nem a hentesnél tülekednek a sütnivaló pulykáért.

A kormány hívei egy kis, elégedetlen csoportról beszélnek, akik tulajdonképpen unalomból hőzöngenek, mert ha az embereknek TÉNYLEG rossz lenne, akkor sokkal többen lennének az utcákon.

Valóban?

Nem lehet esetleg az, hogy akinek TÉNYLEG problémája van, az azt igyekszik megoldani, és nincs ideje, lelkiereje, lehetősége kivonulni tüntetni?!

Akinek a hozzátartozója kórházban sínylődik, és az utolsó forintokat dugdossa borítékba, az a beteg ágya mellett ül,és nem tüntet. Aki ezen beteget megfeszített munkával ápolja, és hulla fáradtan ér hajnalban haza, az is inkább ledől aludni.

Több gyerekes, elvált anyuka sem fog az utcán ténferegni: nincs kire hagyja a gyerekeket. A nyugdíj korúak egy része otthon betegeskedik, a kismamák még reménykednek valamiben, és féltik születendő babájukat, a bizalmi állásban lévők (rendőrök, ügyészek, bírók, stb.) nem szívesen mutatkoznak ilyen helyen, hiszen az állásukkal játszanak, a depressziósoknak már ez is mindegy, akik állástalanok, azok megoldást keresnek, és nem jó ajánlólevél egy tüntetésen készült fotóval indulni meghallgatásra, akiknek pedig az otthonukat viszik el hiteltartozás miatt, az lakhatásért kuncsorog az ismerősöknél. És nem tüntet az a sok százezer ember sem, aki trolit vezet, pékségben izzad, irodában görnyed, mert fáradt és kedvetlen.

Nem vagyok ott a tüntetésen én sem, és ennek számos, nyomós oka van, amelyből egyik sem az, hogy azért, mert szerintem minden törvényes, rendezett, és emberközpontú.

Távolmaradásomat többek között az is indokolja, hogy  egyszerűen nem tudom alkalmazni azokat az eszközöket (manipuláció, ordítás, skandálás, dulakodás), amelyek szükségesek az eredményes tüntetéshez. Az eredményes tüntetés pedig az, melytől valami jó irányba változik.

Elszomorodva olvasom az elmúlt napok kommentjeit: a legnagyobb vitákat az váltja ki, hogy kinek az esése volt műesés, milyen jogkövetkezményekkel  jár, ha hozzáérnek egy képviselőhöz, és a lényeg kezd elsikkadni.

Nézem a környezetemet, és tagadhatatlan, hogy épülnek új utak, modern irodaházak, gyors az internetünk, a facebook-on viszonylag szabadon nyilatkozhatunk politikai nézeteinkről, roskadásig vannak tele az élelmiszerüzletek finomabbnál finomabb ételekkel, vehetünk ruhákat, autót, ékszereket - már,ha telik rá. És ott van a másik oldal is, melyben nélkülözés, rossz döntések, törvénytelenség, herdálás, uszítás,  embertelenség, lelketlenség lakozik, melyek miatt mind az egymás iránti, mind a vezetés irányába történő bizalom omlik porrá.

Az igazi problémát az emberek hangulatában, és egymással kapcsolatos érzelmeikben látom. Emlékszünk, milyen volt, amikor szerelmesek voltunk? Amikor a másik tüsszentését is tökéletesnek láttuk, és miénk volt a világ, minden ágon daloló madarakat vizionáltunk, és keblünkre öleltünk bárkit? A boldog ember ilyen.

És milyen most a magyar társadalom? Gyűlölködő, depressziós, cinikus, és feláldoz barátságot, családi kötelékeket csak azért, hogy az igazát az arcodba hörögje. És pont ez a heves meggyőzési stílus, mellyel szinte meg akarjuk egymást semmisíteni, eltiporni, ez bizonyítja azt, hogy mennyire boldogtalanok vagyunk.

Egy boldog, elégedett ember nem vitatkozik, hanem hátba veregeti a másikat, és annyit mond: "Oké, barátom, ha te így látod,én nem bánom."

El fog jutni a társadalom egy pontig, amikor már önmagának sem tud hazudni, akár egy feleség, vagy férj, amikor kénytelen szembenézni azzal, hogy házassága nem sikerült, és az utóbbi évek hazugságra épültek.

És akkor már nem lehet szépíteni a valóságot, mert a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy ez az ember nem AZ az ember, akinek valaha örök hűséget esküdtünk. És ott nincs más megoldás, csak a válás...

Lesznek persze olyanok is, akik a Stockholm-szindróma miatt sosem jutnak el a válás gondolatáig, ezt tudomásul kell venni.

De szeretném megélni azt a pillanatot, amikor az első ember, akinek eddig más volt a véleménye, egyszerre felismeri, hogy a körülmények megváltoztak, akit ő szeretett, már nem megbízható, és rájön, hogy én, vagy egy másik ember nem azért mondjuk, amit mondunk, mert Soros-bérencek vagyunk, vagy celeb-tüntetők, esetleg balliberálisok, hanem mert szeretnénk, hogy ő is derűs, elégedett ember legyen egy olyan országban, melyben van jövő, jelen és tiszteletben tartott múlt is.

Nem ÉN, és nem MI vagyunk az ellenség....

S hogy miért kérek rohamrendőrt Karácsonyra? Láttam egy fotót, a Kossuth téri karácsonyfa előtt készült, egy fess rohamrendőrt ábrázolt, ahogy Darth Vader-ként a messzeségbe tekint.

És az, amivel már békésen játszhatunk a Karácsonyfa alatt, az már játékká szelídült, nem bánthat, és kedves figura...

   

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixtoll2016.blog.hu/api/trackback/id/tr8814500932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jon Bovi 2018.12.20. 20:41:36

"Nincsenek hozzászólások."

Phteven?

Kunhalmi Nelymar 2018.12.20. 23:27:55

"és a lényeg kezd elsikkadni."

Az már elsikkadt akkor, amikor az élenjáró politikusok elmondták, hogy ők már nem a rabszolgatörvény ellen tüntetnek, ők Orbánt akarják megdönteni. Ahogy eddig is. Most éppen egy kétes hasznú törvényt használva kezdő ürügyként.

kvadrillio 2018.12.21. 08:41:54

JAHHH..S MÉG HOZZÁTETTE: ETTŐL A TÖRVÉNYTŐL TOVÁBB FOG NŐNI A HASAM ! ÉS EZÉRT A CSALÁDOM ELŐTT IS TOVÁBB NŐ MAJD A TEKINTÉLYEM !„ ÉS EZ A LEGSÚLYOSABB ÉRV A RABSZOLGATÖRVÉNY MEGHOZATALA ÉRDEKÉBEN ...UGYE....

Fontos és jó törvényt alkottunk” – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét, írja az MTI.

„Mindenkire figyelek, a szakszervezetekre különösen, követem a véleményüket, tisztelem is a véleménynyilvánítás szabadságát, és megfontolom mindig a fölvetett érveket. Ez esetben szerintem a fölvetett érvek súlya jóval csekélyebb, mint maga a törvényjavaslat súlya, ez jó törvény és jót fog tenni a munkavállalóknak" – mondta Orbán Viktor.

HÜJJJJE ÁDER: M,ÁSHOL IS VAN IJJJJEN TÖRV. PL. EGYBESÜLT KIRÁLYSÁG ???... DÁNIAHHH.......NU EZEK SOKKAL GAZDAGABB ORSZÁGOK, SOKKAL MAGASABB BÉREKKEL...UGYEHHH, FASZKALAP !!!

Ma Baker 2018.12.21. 09:19:09

Minden magyar boldogtalanságáért csak a kormány lehet a felelôs ééértem?!

Dya2016 2018.12.21. 09:44:13

@Kunhalmi Neymar: A legtöbb esetben van utolsó csepp... Hogy ez a törvény az-e, azt nem tudom.

Dya2016 2018.12.21. 09:50:05

@Ma Baker: Az ember saját maga felelős elsősorban a saját boldogságáért. De szeretném látni azt az embert, aki épp felhőtlenül boldog akkor, ha közben a körülmények ezt nem teszik lehetővé. Az influenzás beteg lázasan, tüdőgyulladással vajon maga tehet-e arról, hogy közben nem őszinte a mosoly az arcán...? Egyébként egy derűs, elégedett közösségben az adott egyén is jobban viseli saját problémáit, mint amikor körülötte mindenki depis, haragos, agresszív. A kormány pedig a közhangulatot erősen befolyásolja.

Dya2016 2018.12.21. 09:52:56

@kvadrillio: Egyébként nyilatkozni bárki nyilatkozhat bármit, attól még az nem feltétlenül igaz. Még akkor sem, ha jól hangzik.

wrstjnethn 2018.12.21. 09:56:13

Nem értek egyet a törvénnyel, de ez messze van a rabszolgaságtól. Csendben felhívnám a figyelmet, hogy a törvény nem kötelező érvényű, ha nem akar valaki túlórázni, csak nemet kell mondani. Ilyen egyszerű, nem kell a hidegben táblát tartani, kiabálni, dobálni, TV-be bevonulni. Csak oda kell állni a főnök elé és azt mondani: NEM. Ja, hogy ehhez nagyobb bátorság kell, mint a nyájban vonulni és azt várni, hogy mások oldják meg a problémáinkat? Na az már az egyén baja. Mindenki a kirúgástól fél, pedig ha mindenki egy emberként mondja a főnöknek, hogy NEM, akkor a főnök nem fog tudni mit tenni. Csak ehhez ugye gerinc kell, meg vér a pucába. Az meg nagggggyon sok magyarnak hiányzik, ezért lehet így bánni az emberekkel.

ZX 2018.12.21. 10:49:55

@wrstjnethn: "a törvény nem kötelező érvényű, ha nem akar valaki túlórázni, csak nemet kell mondani." Állj oda egy kis faluban egy szem munkaadónál dolgozó cég alkalmazottaihoz aztán mondd ugyanezeket a mondatokat a szemükbe. Lássuk milyen gyorsan tudsz futni!?

Dya2016 2018.12.21. 11:04:44

@wrstjnethn: "ezért lehet így bánni az emberekkel". - írod. Nem szeretnék sarkítani, de attól, hogy valakivel LEHET valahogy bánni, mert meg van hozzá a fizikai erőnk, vagy okosabbak vagyunk, vagy van nálunk egy nagy bunkósbot, vagy van hozzá hatalmunk, még nem kell ezt kihasználni. Akinek van három gyereke, az szerintem nem gerinctelenség miatt fél, hogy kirúgják....

wrstjnethn 2018.12.21. 11:34:59

@ZX: @Dya2016: mondja már meg valaki mitől fosik a dolgozó manapság Magyarországon?? Állítólag minden cég kétségbeesetten keres munkavállalót és gyakorlatilag barkit felvesznek. Kis faluban a munkáltató pont annyira van rászorulva a dolgozókra, mint azok rá. De ezt nem látja a birka, csak a szaros munkájáért retteg, mert azt hiszi a munkáltató mindenható. De egy kis összefogással simán kompromisszumra lehet kényszeríteni.

Pont azt mondom, hogy csak azért mert a törvény LEHETŐSÉGet ad rá, a munkáltató es a dolgozó közös beleegyezése kell, nem kötelező.

ZX 2018.12.21. 11:46:46

@wrstjnethn: Te nem tudom hol élsz, de nem itt az biztos. A gyárak tele van ukránokkal, kazahokkal, mongolokkal, románokkal, szerbekkel. Csak szólok, hogy azt mondod nem mész túlórázni, másnap már egy ukrán fog a helyeden lenni.

Ugye emlékszel még rá?
tinyurl.com/y98mq6ec

Meg ugye arra a lózungra is, hogy ide migráncs nem jöhet.

wrstjnethn 2018.12.21. 12:05:16

@ZX: valóban nem ott élek, mert én fel mertem állni és azt mondani: NEM. Nemet mondtam a politikusokra, a munkáltatókra és a tehetetlen, gyáva és gerinctelen magyarokra. Bár gondolom most az jön, hogy én vagyok a gyáva mert elmentem, ahelyett, hogy maradtam volna a langyos levesben és "bátran" sz..nám a f..szt.

Dya2016 2018.12.21. 12:16:56

@wrstjnethn: Először is lehetne picit szebben fogalmazni. Másodsorban se nem bátorság, se nem gyávaság, ha valaki más országban dolgozik, és él: ez egy döntés, mint az,hogy piros, vagy fekete pulóvert veszünk fel reggel. De úgy gondolom, hogy ha valaki nem él benne egy szituációban (pl. szingli, gyermektelen, vegetáriánus), akkor ne magyarázza el, hogy milyen egy jó házasság, hogyan kell gyereket nevelni, és milyen a jó sült hús. Te abban tudsz tanácsot adni, és véleményt nyilvánítani hitelesen, hogy miképpen lehet külföldön boldogulni, hogyan kell kiutazni, és mik az ottani szabályok. Ha valaki nem megy külföldre, lehet,hogy azért teszi, mert szereti az országát, itt vannak a szülei, vagy egy csomó kutyája, és olyan szakmája, melyet ha nem is fizetnek meg, de a többi embernek szüksége van rá. Ha valaki független, fiatal, akkor miért ne menne külföldre. De én jobban szeretnék olyan országot, ahonnan nem akar senki elmenni....

ZX 2018.12.21. 12:26:31

@wrstjnethn: Csak nem mindenkinek olyan a helyzete, nem mindenki akar máshol élni, nem mindenki tud, és még sorolhatnám. Örülök, hogy neked bejött az élet, de ne ítélj el másokat mert nem tudhatod, hogy mi az ő oka arra, hogy maradjon.

wrstjnethn 2018.12.21. 12:26:51

@Dya2016: jó darabig éltem benne és semmi nem változott azóta, legalábbis ami az emberek mentalitását illeti. Én abban tudok tanácsot adni, hogy mit kellene otthon máshogy csinálni, hogy ne a kivándorlás legyen a megoldás. Erről szólt az első kommentem: nem hőbörögni kell meg cirkuszt csapni, hanem a törvény keretein belül érvényt szerezni magunknak. Vagy ha már cirkuszt akarnak egyesek, akkor legyen tisztességesen végigcsinálva, mert az elmúlt évben volt pár tüntetés, de eredmény semmi. Valahol már leírtam a szokásos menetrendet:
1. A kormány kitalál valamit
2. Az emberek tüntetnek
3. A kormány bevezeti a valamit
4. Emberek hazamennek
+1. Négy évente megválasztják a Fideszt.

wrstjnethn 2018.12.21. 12:30:42

@ZX: ha valaki nem akar, akkor ő gondolom jól erzi magát, nincs gond.

Ha valaki nem tud, az kifogás. A migránsok/menekültek egy szál szatyorral gyalogolnak több száz kilométert, akár kis gyerekkel, stb. Mekkora kétségbeesés kell, hogy valaki ezt bevállalja? Ehhez képest aki Magyarországon azt mondja nem tud máshol élni, az csak nincs eléggé rászorulva. Mindenkinek más az ingerküszöbe, más szintig tűr.

Dya2016 2018.12.21. 12:47:43

@wrstjnethn: Ami a menetrendet illeti, sajna igazad van.

ZX 2018.12.21. 13:06:49

@wrstjnethn: Nem akar, mert beteg. Nem tud, mert veszélyeztetett terhes, nem akar mert a családot nem akarja itthon hagyni, nem tud, mert rászoruló idős szülei vannak akiket nemhagyhat itt. Millió oka lehet, nem tudhatod. Baromi egyszerű fotelból irogatni annak akit nem hátráltatott semmi és meglépte. De te nem élsz együtt azokkal az emberekkel, fingod sincs kinek milyen oka lehet a maradásra. Mert lehet nem is egy oka van, hanem sok apró ok bonyolult rendszere.

Dya2016 2018.12.21. 13:40:11

@ZX: Nem furcsa, hogy annak kell magyarázkodnia, aki a hazájában próbál boldogulni, és szeretné, ha körülötte rendben és törvényesen mennének a dolgok...?