Jómagam nem vagyok egy halászlé rajongó, de pár éve betévedtünk a dunaújvárosi Dunagyöngye Halászcsárdába és a szemem megakadt egy "Korhely halászlé" elnevezésű ételen.
Mivel a hozzávalók (babérlevél, tejföl, citrom) előrevetítették a pikáns ízvilágot, így próbaképp megkóstoltam.
Nos, nem csalódtam. Annyira nem, hogy azóta többször is ettem ebből a remek halászléből, melynek különlegessége abban rejlik, hogy a vad, magyaros, testes ízvilágot egy kicsit lágyítja, nőiesíti.
A halászlé után persze még jól esik egy túróscsusza, avagy egy házi készítésű Somlói galuska.
Mindeközben persze szól az elmaradhatatlan hegedű muzsika.
E bőséges lakoma után jól esik sétálni egyet a Duna parton, majd a kocsiba ülve előre örülni a közeli viszontlátásnak.
(Fotó: Dya)